Председателят на Европейската комисия Урсула Фон дер Лайен произнася своята

...
Председателят на Европейската комисия Урсула Фон дер Лайен произнася своята
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Путин ще се провали, а Украйна и Европа ще победят

Председателят на Европейската комисия Урсула Фон дер Лайен произнася своята трета тирада за положението на Съюза.

Пред членовете на Европейския парламент ръководителят ще регистрира постигнатото през миналата година и ще разгласи желанията на Комисията за идващите дейности в отговор на последствията от войната в Украйна, световната енергийна рецесия и други провокации пред Европейския съюз.

В залата участва и Олена Зеленска.

Европейски Съюз ще остане взаимен с Украйна, сподели при започване на речта си Урсула фон дер Лайен. Санкциите ще останат, същото важи и за финансовата поддръжка, сподели тя.

Европейски Съюз ще продължи да работи с Украйна за изграждане на украински учебни заведения, за което ще бъдат предоставени над 100 млн. лева Украйна ще бъде гратис включена в роуминг системата на Европейски Съюз. Европейска комисия ще работи с Украйна, с цел да подсигурява безпроблемен достъп до единния пазар на Европейски Съюз.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фон дер Лайен приказва и за енергийната рецесия. Заяви, че Европейски Съюз би трябвало да размени Русия за доставките на газ с снабдители от Съединени американски щати и Норвегия. Миналата година доставките на газ от Русия са били 40%, в този момент са 9%. Русия обаче продължава да манипулира енергийния пазар, сподели ръководителят на Европейска комисия.

Въвеждат се ограничения за страните членки за понижаване на общото електрическо ползване. Необходима е целенасочена поддръжка за дребни и междинни предприятия, като заводите за стъкла. Също за фамилиите, които не могат да си заплащат сметките. Ето за какво предлагаме таван на приходите на фирмите, които създават електрическа енергия, сподели тя. Над 140 милиарда евро ще се съберат за страните членки за справяне с проблемите с силата.

Трябва да се основат условия за по-ниски цени, би трябвало да се погрижат и за сигурността на доставките и за конкурентноспособността в международен проект.

Речта за положението на Съюза е знаково събитие при започване на всеки нов политически сезон в Европа от последните 12 години насам. Дебатът през септември за положението на Европейския съюз е миг, който показва отчетността на Европейската комисия пред демократично определените представители на Европейски Съюз и спомага за построяването на по-прозрачен и либерален Съюз. Заедно с речта си ръководителят на Комисията показва и писмо с
намерения за законодателните начинания, които предстоят през идващите седмици и месеци.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР