Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пристигна в

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пристигна в
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен пристигна в Скопие. Османи: Посещението идва в точния момент

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен дойде в Скопие.

„ Това посещаване идва в точния миг, тъкмо преди самия завършек на необятния развой на съвещания по отношение на последното предложение на френското председателство към Съвета на Европейски Съюз за започване на договаряния за присъединение на Северна Македония към Европейски Съюз. С днешното съвещание на Народното събрание завършват започнатите съвещания с всички заинтригувани държавни и публични страни, с цел да вземем вярното решение, което визира нашето бъдеще и бъдещето на нашите деца “, написа във Фейсбук министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи.

Османи написа, че прави оценка обръщението, което Урсула фон дер Лайен ще направи пред депутатите, от което чака „ принос в консултативния развой и поддръжка за продължение на европейската интеграция “ на страната и напомня, че това е второто послание към Народното събрание на Република Северна Македония на ръководител на Европейската комисия.



​„ Първият път, Романо Проди, в самото начало на евроинтеграционния ни път, във връзка подписването на Споразумението за стабилизиране и асоцииране, а в този момент в самото начало на договарянията, като финален стадий преди пълноправното ни участие в съюзa. Европейската комисия постоянно е била потвърден сътрудник по пътя на евроинтеграционния ни развой, като прецизно и обективно е анализирала обстановката и постигнатия прогрес, отразен в отчети за напредъка на страната. Очакваме тази поддръжка и отсега нататък, през целия развой на договаряния за присъединение “, написа Османи.

На ръководителя на Европейската комисия предстоят срещи с премиера Димитър Ковачевски и с президента на страната Стево Пендаровски.

Фон дер Лайен е следващият от редица европейски водачи и държавни представители, които посетиха Скопие през последните дни, давайки тласък на управляващите в Република Северна Македония да одобряват предлагането, което ще отвори опция за договаряния на страната за участие в Европейски Съюз.

На приемането на предлагането се опълчва опозицията от ВМРО-ДПМНЕ и „ Левица “, които провеждат митинги под надпис „ Ултиматум - Не, благодаря “. Пред Народното събрание на страната към този момент е ситуиран палатковият лагер на „ Левица “, който беше пред постройката на държавното управление, опозицията прикани жителите да стачкуват през днешния ден по време на съвещанието на Народното събрание. В центъра на града има засилено полицейско наличие.

Източник: БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР