Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предупреди за

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предупреди за
Коментари Харесай

Нарастваща киберпрестъпност в разгара на пандемията от коронавирус

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предизвести за възходящо равнище на престъпност в интернет, вследствие рецесията с ковид, заяви уеб сайтът „ Евронюз “.
Европол, който координира полицейското съдействие на европейско равнище, през последните седмици взе участие в световна интервенция против продажбата на подправени медикаменти. В резултат са иззети над 4,4 милиона единици незаконни медикаменти в целия свят.
Наблюденията на оторизинати органи в Европейския съюз демонстрират, че има растеж на закононарушенията в Европейски Съюз, осъществявани благодарение на интернет.
„ Броят на подправените медикаменти, хипотетични средства за стерилизация и чудодейни медикаменти, които се продават онлайн, е поразителен “, съобщи във видеообръщение Урсула фон дер Лайен.
Най-разпространените медицински произведения, предлагани сега онлайн, са подправени хирургически маски.
Тя предизвести, че в случай че бъде създадена ваксина против ковид, съответните държавни управления и оторизирани органи ще осведомят публично за това. Фон дер Лайен посъветва жителите да се доверяват единствено на надеждни източници.
Вследствие на извършената машабна интервенция от Европол, в която са взели участие 90 страни, са разрушени 37 проведени незаконни групи и са задържани 121 индивида. Разкрити са 2 500 уеб страницата и онлайн магазини.
В Съединените щати самолечението със съмнителни медикаменти към този момент има съдбовни последствия: мъж е умрял в Аризона, а жена се е разболяла съществено, откакто са приели хлорохин фосфат под формата на препарат за разчистване на аквариума, с цел да се самолекуват против ковид. Версията на медикамента не е получила утвърждение като средство за лекуване против коронавируси.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР