Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предупреди, че

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предупреди, че
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Трябва да сме готови за пълно спиране на руския газ

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предизвести, че Европейски Съюз би трябвало да се приготви за по-нататъшно спиране на доставките на газ, даже за цялостно прекъсване на доставките от Русия.

Според нея до края на идната седмица Европейска комисия ще показа ексклузивен проект за сигурност на енергийните доставки, който ще помогне за пренасочване на газовите потоци в границите на Европейски Съюз към „ местата, където те са най-необходими ".

„ Трябва да осигурим европейска взаимност и да защитим единния пазар (на ЕС), както и веригите за доставки на индустрията ", сподели Фон дер Лайен.

По време на чешкото председателство на Европейски Съюз ще бъдат подхванати стъпки за следвоенното възобновяване на Украйна.

Фон дер Лайен разгласи, че ще свика конференция на високо ниво по този въпрос след септември, дружно с Германия като сегашен началник на Г-7.

„ Никога до момента не сме се справяли с такова колосално предизвикателство, обвързвано с възобновяване. Затова се нуждаем от всяка допустима помощ ", сподели тя.

Украйна съобщи, че разноските за създаване на опустошената от войната страна са минимум 750 милиарда $.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР