Председателят на Европейската комисия Урсула Фон дер Лайен представи в

...
Председателят на Европейската комисия Урсула Фон дер Лайен представи в
Коментари Харесай

ЕК дава 500 млн. евро за енергийната инфраструктура на Западните Балкани

Председателят на Европейската комисия Урсула Фон дер Лайен показа в Скопие пакет с поддръжка за справяне с енергийната рецесия на Западни Балкани.

 

Като част от балканската си обиколка, тя ще бъде в Тирана през днешния ден, а по-късно ще посети Косово, Босна и Херцеговина и Сърбия, а на 29 октомври ще бъде в Черна гора, съобщи Франс прес.

 

Европейската комисия дава обещание 500 милиона евро за възстановяване на енергийната инфраструктура на Западните Балкани. Това съобщи по време на визитата си в Скопие ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

 

Според нея в началото комисията ще даде 80 милиона евро под формата на незабавна поддръжка за бюджета, с цел да може Северна Македония да се оправи с въздействието на растящите енергийни цени. 500-те милиона евро, които са за целия район, ще бъдат под формата на грантове за вложение в енергийна съгласуваност и успеваемост, както и във възобновима сила, пише .

 

Посещението на Урсула фон дер Лайен е второто в Северна Македония за годината. През юли тя приказва пред Народното събрание на страната.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР