Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен поздрави българите

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен поздрави българите
Коментари Харесай

Председателят на ЕК поздрави българите за Възкресение Христово

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен поздрави българите с Възкресение Христово в телефонен диалог с премиера Бойко Борисов, оповестиха от Министерския съвет.

" Българското държавно управление прояви мощна воля и не затвори църквите в миг, в който хората имат потребност от религия и вяра ", сподели Урсула дер Лайен. Тя посочи, че българите, посетили храмовете за Великден, са били дисциплинирани и са следвали рекомендациите за обществена отдалеченост.

Възможностите за излизане от рецесията с пандемията от COVID-19 на Европейски Съюз бяха разисквани по време на диалога Бойко Борисов и Урсула фон дер Лайен.

" В тази обстановка е нужно Европейски Съюз да покаже единение. Сигурен съм, че както постоянно ще намерим дейно решение на проблемите и дружно ще успеем да преодолеем в къси периоди последствията от забавянето на икономическите процеси и растежа в страните ", съобщи министър-председателят Борисов.

Борисов уведоми ръководителя на Европейска комисия за желанията на България да форсира дейностите си за кандидатстване за чакалнята на Еврозоната. Той посочи съответните стъпки на държавното управление, банковия бранш и надзорът в страната ни осъществят взаимно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР