Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен коментира, че

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен коментира, че
Коментари Харесай

Фон дер Лайен пред канадския парламент: подкрепата към Украйна ще продължи толкова, колкото е нужно

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разяснява, че решението на Канада да образова украински военни след съветското анексиране на Крим през 2014 година е изиграло основна роля в ранните стадии на почналата преди година съветска инвазия в Украйна, предават международните организации.

Пред канадския парламент, Фон дер Лайен разгласи, че поддръжката към Украйна ще продължи толкоз, колкото е нужно, тъй че страната да бъде стопанин на личното си бъдеще.

„ И това се оказа жизненоважно в часовете, последвали пълномащабното съветско навлизане предходната година. Путин вярваше, че ще стигне до Киев за три дни. Каква голяма стратегическа неточност. Съпротивата на Украйна смая света. Това беше на първо място поради смелостта на украинския народ. Но това се дължи и на професионализма на украинските бойци, доста от които са подготвени от Канада. Не мога да преувелича това - Канада избави Украйна ”.

В речта си пред канадския парламент Урсула фон дер Лайен обърна особено внимание на украинските дами, които по думите ѝ отвръщат на удара.

„ Когато се случи първото съветско навлизане, дамите нямаха право да извършват бойни отговорности. Но те не се интересуваха от това. И започнаха да се причисляват към армията.Тези дами също разрушиха стъклен таван, тъкмо над главата на съветските нашественици ”.

Фон дер Лайен посочи това, че първата дама на Украйна Олена Зеленска се е трансформирала в международен знак. Тя акцентира, че украинските дами са ентусиазъм за всички.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР