Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен днес ще

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен днес ще
Коментари Харесай

Фон дер Лайен ще посети Киев на 9 май

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен през днешния ден ще посети Киев за диалози с президента на Украйна Володимир Зеленски, заяви представител на Европейски Съюз.


" Посещението ще бъде ориентирано към всички измерения на връзките ни с Украйна ", съобщи представителят Ерик Мамер пред кореспонденти, като удостовери " непоколебимата поддръжка на Европейски Съюз към страната ".

Пътуването ще означи петия път, в който Фон дер Лайен посещава украинската столица след цялостното навлизане на Русия в страната през февруари предходната година.

Подобни визити в града, който постоянно е обект на съветски ракетни удари, се организират при строги ограничения за сигурност и Мамер не пожела да разкрие детайлности от програмата.

" Разбира се, забелязахте, че тази аудиенция ще се състои в Деня на Европа ", сподели Мамер, визирайки годишния празник на европейското единение, отдаден на края на Втората международна война на континента.

" Във връзка с това горещо приветстваме известието на президента Зеленски, че 9 май оттук насетне ще се празнува като Ден на Европа и в Украйна. "

Европейският съюз осъди нахлуването на Русия в прилежащата ѝ страна, съдружник на Запада, и наложи редица пакети от наказания на съветски длъжностни лица и предприятия, забъркани във военните дейности.

Брюксел също по този начин координира взаимните старания на страните - членки на Европейски Съюз, за произвеждане и доставка на муниции за украинските сили преди предстоящата атака за отвоюване на териториите, завзети от силите на Москва.

Говорителят на Европейски Съюз удостовери преди последното пътешестване на Фон дер Лайен Европейската комисия е предложила единадесети пакет от наказания за приемане от страните членки на Европейски Съюз. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР