Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви в рамките на

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви в рамките на
Коментари Харесай

Юнкер в Македония: На прав път сте, до месеци може да получите препоръка от ЕК

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи в границите на обща конференция с македонския министър председател Зоран Заев, че страната се намира на прав път и в случай че продължава в същия дух може да получи рекомендация от Европейски Съюз до няколко месеца, предава Македонската осведомителна организация, представена от " Фокус ".

„ Не съм пристигнал да ви оповестя дата, тук съм да ви кажа, че се намирате на прав път и в случай че продължите по него за няколко месеца може да дадете опция на Европейската комисия да предложи на Съвета да стартира договаряния за участие “, съобщи Юнкер.

Люксембургският политик означи още, че страната е постигнала огромен прогрес, само че би трябвало да бъдат свършени още някои неща по пътя за участие в Европейски Съюз, като на македонските управляващи им е било предложено да решат разногласието за името с Гърция. Според Юнкер смяната на името на интернационалното летище в Скопие и македонската автомагистрала е доказателство за желанията на държавното управление да се реши въпросът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР