Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че предложението ЕС

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че предложението ЕС
Коментари Харесай

ЕС се отказва за прави лагери за мигранти в Северна Африка

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи, че предлагането Европейски Съюз да се опита да сътвори лагери за мигранти в Северна Африка към този момент не е на дневен ред, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Това към този момент не е на дневен ред и въобще не трябваше и да бъде ", сподели той на конференция в Тунис с тунизийския министър председател Юсеф Шахед.

Между страните членки на Европейски Съюз има разлики за това по какъв начин съюзът да се оправи с десетките хиляди мигранти, идващи всяка година в Европа - главната част по море от Северна Африка и от Турция.

През юни на срещата на върха на Европейски Съюз беше предоставено на комисията да изследва способи за отделяне в северноафрикански страни, измежду които Тунис, на " районни платформи за дебаркиране " на мигранти, избавени от европейски кораби в Средиземно море.

В Африка обаче нямаше изключително предпочитание за това, а представители на Европейски Съюз дълго време оспорваха законността и практичността на сходни лагери - мнение, изтъкнато и в прямия отговор на Юнкер на днешната конференция в Тунис, отбелязва Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР