Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че планът на

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че планът на
Коментари Харесай

Стратегията на Корбин за Брекзит не е реалистична, смята Юнкер

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи, че проектът на английския опозиционен водач Джереми Корбин да предоговори договорката за Брекзит още веднъж с Брюксел не е " реален ", съобщи EurActiv.

Юнкер, който би трябвало до няколко седмици да бъде сменен на поста от Урсула фон дер Лайен, разяснява пред Би Би Си, че от нейния екип ще зависи дали да контракти нови условия за " развода ", в случай че водачът на лейбъристите Корбин завоюва изборите на 12 декември.

Той обаче хвърли подозрение върху желанието на Европейски Съюз да договаря трето съглашение за отдръпването с Англия, откакто към този момент два пъти бе реализирана договорка с Лондон.

" Ще зависи от идната (Европейска) комисия да реши дали, да или не, има пространство за маневри за нова договорка или нов контракт. Честно казано, не мисля, че това е реален метод ", сподели Юнкер в изявление за Би Би Си.

Основната опозиционна партия във Англия – Лейбъристката – желае да подписа нова договорка, която да задържи страната по-близо до Европейски Съюз, и по-късно да я подложи на референдум против опцията за оставане в съюза.

Юнкер изрази подозрение и за едно от основните предизборни заричане на Джонсън – че той ще може да подписа всеобхватно съглашение за свободна търговия с Европейски Съюз до края на идната година.

Според него завършването на идната фаза на договарянията по време на контрактувания временен интервал до края на 2020 година " ще отнеме време ". " Понякога оставам с усещането, че във Англия хората парламентарните представители, държавните представители, мислят, че е елементарно нещата да се свършат. Не е елементарно, тъй като преговаряме от години. Ще отнеме време ", добави той.

В изявлението Юнкер изрази мнение, че Брекзит ще се реализира до края на януари. " Процесът по Брекзит към този момент лиши прекалено много време ", уточни още той. Според него няма да има втори референдум.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (810)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР