Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че не трябва

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че не трябва
Коментари Харесай

Юнкер и Туск обещаха пари на Ердоган, но нищо повече

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи, че не би трябвало да има подозрение по уговорката на Европейски Съюз във връзка с трите милиарда евро за Турция. Ангажиментът на Европейски Съюз във връзка с бежанците в Турция ще бъде спазен, съобщи Юнкер.

По отношение на миграцията не всичко е идеално, само че съглашението, което сключихме сред Турция и Европейски Съюз, се оказва доста ефикасно, като с 87 % са намалели бежанците, идващи към Европейски Съюз, сподели Юнкер.

Турският народ е един популярен народ, постоянно доста самоуверен, към който изпитвам огромно почитание и удивление, съобщи Юнкер на конференция след срещата на водачите на Европейски Съюз и Турция в резиденция "Евксиноград " във Варна. Ние желаеме Турция да бъде същински стратегически сътрудник на Европейски Съюз. Ние би трябвало да поддържаме откровен и почтен разговор, добави той.

Европейски Съюз и Турция вършат огромна неточност като разказват разликите, които ни разделят, не приказват за общите неща, които ни вършат сътрудници - имаме общи ползи и провокации, на които би трябвало да отговорим, сподели още Юнкер.

Сред общите тематики той посочи геостратегическите ползи, свързани със сигурността и в енергийното доставяне. Бих желал намесата в Сирия да става съгласно интернационалното право, посочи Юнкер.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи, че Европейски Съюз поддържа своя ангажимент да поддържа напъните на Турция във връзка с бежанците. Европейски Съюз и Турция остават доста близки сътрудници по тази тематика, добави той.

Туск даде висока оценка на напъните на Турция във връзка с миграцията и означи, че страната е дала подслон на близо три милиона бежанци. Ние поддържаме своя ангажимент да поддържаме тези старания, сподели Туск. Т

ой означи, че Турция би трябвало да поеме по пътя на поддържане на демократичните стандарти. Разбираме, че Турция пострада доста от опита за прелом и последващите събития, които се случиха. Искаме да окуражим Турция да работи със Съвета на Европа и да не се уронват човешките права и Европейски Съюз остава подготвен да помогне в това отношение, сподели Туск.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР