Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призова новото евроскептично правителство

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призова новото евроскептично правителство
Коментари Харесай

Юнкер зове за уважение към Италия, но италианците да работят повече и да не винят ЕС

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер прикани новото евроскептично държавно управление на Италия да бъде третирано с почитание , само че настоя италианците да работят по-усилено и да спрат да упрекват Европейския съюз за проблемите на страната, осведоми " Франс прес ".

" Трябва да покажем почитание към Италия ", посочи Юнкер в изявление за немската медийна група " Функе ".

 Първото антиелитистко държавно управление в Западна Европа постави клетва в Италия
Първото антиелитистко държавно управление в Западна Европа постави клетва в Италия

Джузепе Конте постави клетва пред президента на Италия

Новото италианско държавно управление на Италия, образувано от две антиелитистки и популистки партии, пое властта през вчерашния ден, обещавайки да постави завършек на строгите икономии, въодушевени от Европейски Съюз и да предприеме по-твърда линия към връзките с Брюксел , изключително във връзка с имиграцията и ролята на единната европейска валута еврото.

Юнкер провокира неспокойствие в четвъртък, когато съобщи: " Италианците би трябвало да се грижат за бедните райони в Италия. Това значи повече работа, по-малко корупция, (повече) съвестност . "

Италия не би трябвало да " играе тази игра ", а точно - да държи Европейски Съюз виновен , добави той.

Запитан за големия дълг на Италия и за проекта на новото държавно управление за увеличение на обществените разноски, Юнкер разяснява в изявлението, че " въобще не поддържам даването на уроци на Рим ".

" Това е, което се случи в прекомерно огромна степен с (три пъти подпомаганата) Гърция, изключително от страна на немскоговорящите страни (от ЕС) ", уточни шефът на Европейска комисия.

Германия при ръководството на канцлера Ангела Меркел е прецизен реализатор на фискалните правила на Европейски Съюз, настоявайки страните членки да възстановят своите обществени финанси, довеждайки ги до уравновесени бюджети, в това число посредством потреблението на огромни орязвания на държавните разноски, в случай че е належащо.

По думите на Юнкер, Гърция е потърпевша вследствие на този метод , като " достолепието на гръцкия народ беше потъпкано ", когато левият министър председател Алексис Ципрас пристигна на власт през 2015 година

" Това не би трябвало да се случва още веднъж в сегашния случай с Италия ", настоя той, наблягайки: " Абсолютно не желая да се въвличам във въпроси на вътрешната италианска политика. "

" Италианците имат ясно схващане за това, което е положително за страната им . Те ще си уредят работите ", означи шефът на Европейската комисия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР