Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призова днес за борба

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призова днес за борба
Коментари Харесай

Юнкер: Да се борим с тесногръдия национализъм докато още има време

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер прикани през днешния ден за битка с " тесногръдия шовинизъм ", до момента в който " още има време ", съобщи Франс прес.

" Трябва да се активизираме, тъй като заплахата, която въплъщава крайната десница, съумява елементарно да се наложи, когато глупавият популизъм и тесногръдият шовинизъм тръгнат напред ", съобщи Юнкер по време на своя тирада във Виена по случай честванията на 100-годишнината от оповестяването през ноември 1918 година на Република Австрия, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Трябва да спрем това, до момента в който още има време ", уточни той, откакто напомни за надигането на нацизма през 30-те години на 20 век.

Председателят на Европейската комисия разясни, че не желае " никого да обиди, най-много евроскептиците. Разбирам ги, тъй като има доста хора, които не са срещу Европа по принцип, само че имат да зададат доста основателни въпроси ".

" Трябва да организираме диспути, полемики, да обменяме причини с тези хора, а не да се престорим, че тези възражения не съществуват. Трябва да си напомним, че демокрацията изисква, в хубавия смисъл на думата, чувството за борба, за протест, за ангажимент ", акцентира Юнкер.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР