Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер Жан-Клод Юнкер е люксембургски

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер Жан-Клод Юнкер е люксембургски
Коментари Харесай

Юнкер ще пътува до София за обща среща със страните от Балканите на 1 март

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер Жан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9... към профила стартира обиколка на страните от Западните Балкани, която ще приключи в София на 1 март, заяви Европейската комисия.

Юнкер ще бъде придружаван от висшия представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Федерика Могерини и комисаря по въпросите на съседството Йоханес Хан. Пътуването им стартира в неделя, когато те ще дойдат в Скопие, а по-късно денем ще бъдат в Тирана. В понеделник са планувани срещите в Белград, а във вторник - в Черна гора.

Босна и Херцеговина и Косово ще бъдат посетени на 28 февруари.

Обиколката ще приключи в София на 1 март, където Юнкер, Могерини и Хан ще вземат участие във вечеря, давана от премиера Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила. На вечерята са поканени ръководителите на шестте страни от Западните Балкани.

Европейска комисия посочи, че тези начинания се подхващат в навечерието на плануваната през май среща в София сред държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз и от Западните Балкани, както и в светлината на тактиката за ускорение на договарянията с района за присъединение към Общността.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР