Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изтъкна днес колко важно

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изтъкна днес колко важно
Коментари Харесай

Юнкер разкри кога Западните Балкани ще станат част от ЕС

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер посочи през днешния ден какъв брой значимо е да се предложи на страните от Западните Балкани вероятност за участие в Европейски Съюз, само че акцентира, че те би трябвало да решат всичките си гранични разногласия, преди да се причислят към съюза, съобщи Ройтерс. Има голям брой разногласия за границите на Западните Балкани и те би трябвало да бъдат решени, преди да предприемем по-нататъшна стъпка, съобщи Юнкер на годишната конференция по сигурността в немския град Мюнхен.

 

Председателят на Европейска комисия изрази отчаяние от продължаващия граничен спор сред Хърватия и Словения, който не е бил решен преди влизането им в Европейски Съюз, и сподели, че желае да се предотврати сходна заплаха при другите евентуални членове на Евросъюза. Юнкер съобщи, че съглашението за сигурност сред Европейски Съюз и Англия, ще се резервира и след Брекзита, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

 Юнкер приказва, откакто английският министър председател Тереза Мей прикани в Мюнхен сътрудниците от Европейски Съюз да не позволяват " закостенелите институционални ограничавания " да пречат на едно необятно партньорство в региона на сигурността. " Смятам, че защото не сме във война с Обединеното кралство и не желаеме да му отмъщаваме за решението, взето от британците, този съюз в региона на сигурността - мост на сигурността сред Англия и Европейски Съюз - би трябвало да се резервира. Ние продължаваме да се нуждаем от него ", сподели ръководителят на Европейска комисия на конференцията.

 

Той обаче означи, че връзките в областта на сигурността не трябва да се смесват с други свързани с Брекзита тематики. Англия и Европейски Съюз би трябвало да вземат решения за търговията и други въпроси, свързани с излизането на Лондон от блока, настрана от полемиките за съглашението за сигурността, акцентира той.

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР