Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изрази днес надеждата до

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изрази днес надеждата до
Коментари Харесай

Юнкер вярва, че до другата есен Румъния ще влезе в Шенген

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изрази през днешния ден вярата до идната есен Румъния да бъде призната в Шенген. Той направи това изказване на взаимна конференция с румънския министър председател Виорика Дънчила след общо съвещание на Европейска комисия и румънското държавно управление във връзка идното от 1 януари румънско председателство на Съвета на Европейски Съюз.

До края на мандата на Европейска комисия Румъния би трябвало да бъде призната в Шенген, остава да бъдат положени още старания и мисля, че ще бъдат положени, сподели Юнкер. В отговор на въпрос, обвързван с последния отчет за страната по механизма за съдействие и инспекция ръководителят на комисията разясни, че Европейска комисия е привлякла вниманието на румънските управляващи към някои недостатъци. Има потребност от старания, желая до края на мандата ми страната да бъде призната в Шенген, добави той. Имаме някои разлики по въпроса за върховенството на закона и ги обсъдихме, добави Юнкер.

В Румъния има господство на закона, стараем се да осигурим самостоятелност на правосъдната система, разяснява Дънчила. Не бих желала да слагаме Унгария, Полша и Румъния на равна основа - ситуацията на всички места е друга. Не виждам връзка сред председателството и върховенството на закона, добави тя.

В отговор на въпрос, обвързван с потреблението на разпоредбите на Европейски Съюз за отбрана на персоналните данни против публицисти в нейната страна министър председателят изясни, че румънската конституция пази свободата на изложение, само че когато са наранени персонални данни, европейските правила са наложителни, а не пожелателни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР