Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер иронично коментира неяснотата по

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер иронично коментира неяснотата по
Коментари Харесай

Юнкер с ироничен коментар: За Великобритания би било добре аз да съм й премиер

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер иронично разяснява неяснотата по английската позиция за бъдещите връзки на Лондон с Европейски Съюз с думите, че би било добре за Англия той да й е министър председател, съобщи Франс прес.

Юнкер даде този закачлив отговор на публицисти в Брюксел след вчерашното съвещание на държавното управление на Тереза Мей , на което трябваше да се дефинира позиция по бъдещите връзки на Англия с Европейски Съюз .

" Аз не съм английският министър председател, щеше да е добре в случай че бях, само че не съм ", сподели той с усмивка. " Ще разясня резултатите (от съвещанието на английското правителство), когато се срещна с точните заключения ", добави той.
 Брекзит Thinkstock/Getty Images

" Що се отнася до английския парламент и държавно управление, те са тези, които би трябвало да дадат отговор на появилите се във Англия нови въпроси ", означи Юнкер. Той добави, че " работната му догадка е, че Англия ще напусне Европейски Съюз през март 2019 година, както е планувано ".

Британският министър председател Тереза Мей ще посочи визията си за партньорството с Европейски Съюз след Брекзит на 2 март, сподели представителят й.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР