Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и президентът на САЩ

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и президентът на САЩ
Коментари Харесай

Тръмп и Юнкер се споразумяха, край на търговския конфликт между САЩ и ЕС

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп са постигнали съглашение, което поставя завършек на комерсиалния спор сред Вашингтон и Брюксел , заяви Ройтерс.

След срещата си в Белия дом двамата оповестиха, че Съединените щати и Европейският съюз ще се стремят към нулеви мита, нулеви нетарифни бариери и нулеви дотации в комерсиалния продан на индустриални артикули.

Доналд Тръмп и Жан Клод Юнкер се споразумяха и за увеличение на търговията в селското стопанство. Европейският съюз неотложно ще усили вноса на соя от Съединените щати.

Доналд Тръмп даде обещание да преразгледа въпроса за американските мита върху европейския алуминий и стомана. 

Германският министър на стопанската система Петер Алтмайер разяснява новината с думите: " Постигнат е пробив, който може да предотврати комерсиална война и да избави милиони работни места, това е ужасно за световната стопанска система ". 

Асоциацията на немските индустриално-търговски камари приветства съглашението, само че предизвести, че митата на Съединени американски щати върху вносните коли още не са отпаднали.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР