Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е побързал да спаси

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е побързал да спаси
Коментари Харесай

Жан-Клод Юнкер опроверга твърденията, свързани с работната вечеря с Тереза Мей и даде нови подробности

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е побързал да избави връзките сред Брюксел и Лондон, намиращи се на рисково равнище, опровергавайки изказванията, че английският министър председател Тереза Мей го е молила за помощ по време на скорошна частна вечеря, като вместо това е настоял, че тя е била в добра форма “ и се е „ борила “, написа левичарското английско издание The Guardian, представено от " Фокус ". Юнкер е направил мненията си няколко часа, откакто неговият Началник на кабинета Мартин Селмайр е почуствал потребността да отхвърли, че е източник на информацията за частната вечеря, оповестена в немско издание.

Според обявата, Мей е молила за помощ, по време на среща, извършена на 16 октомври и е изглеждала " тревожна ", " измъчена ", " несъответстваща “ и „ обезсърчена ". По време на визитата си в Страсбургския университет, ръководителят на Европейска комисия е декларирал, че изказванията и мненията, оповестени във Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) не са истина.

Според The Guardian, общественото опровергаване е индикация за възходящите страхове на Брюксел, че тонът му по отношение на Лондон може да бъде общопризнат като причина, предизвикала разделянето сред двете страни, без да бъде реализирана договорка.

„ Наистина съм сюрпризиран – дори шокиран – от това, което написаха в немската преса “, сподели Юнкер. „ Разбира се, то бе повторено от английската преса. Нищо от това не е истина. Имах отлична работна вечеря с Тереза Мей. Тя беше в добра форма, не беше изтощена и се бореше, какъвто е нейният дълг, тъй че всичко за мен беше наред “.

Попитан, дали Мей, опитваща се да запази единството на кабинета си, е молила за помощ по въпроса за дължимите средства към бюджета на Общността, той е дал отговор: „ Не, това не е в стила на английските министър председатели “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР