Председателят на енергийния регулатор Иван Иванов заяви, че от юли

...
Председателят на енергийния регулатор Иван Иванов заяви, че от юли
Коментари Харесай

Иван Иванов обеща парното да не поскъпва двойно

Председателят на енергийния регулатор Иван Иванов съобщи, че от юли топлоенергията няма да нарастне двойно, както желаеха някои от топлофикациите.
Има сериозна динамичност в интернационалните цени на суровия нефт. Квотите не въздействат директно върху тези цени, те въздействат в доста по-ниска степен, в сравнение с при термичните централи, само че несъмнено квотите, които би трябвало да платят всички топлофикационни сдружения, покачват техните разноски и ние занапред ще забележим по какъв начин те ще бъдат регистрирани. Нито 108, нито 88 % ще има скок ".

" Ако " Еврохолд " и ЧЕЗ стигнат до договорка за продажбата на българските активи на чешката компания, енергийният регулатор ще би трябвало да се произнесе, само че към момента няма критерии, по които това да стане ", разяснява още Иван Иванов, цитира БНР.

Десетки жители се събраха още веднъж пред постройката на Комисията за енергийно и водно контролиране в София, с цел да стачкуват против увеличението на цените на енергоносителите у нас:

" Ние имаме една от най-скъпите електрически енергии в Европа, а беше най-евтината. Всичко се прави в ущърб на българския поданик ", съобщи неудовлетворен гражданнин.

Протестиращите обявиха, че още веднъж ще излязат на улицата при гласоподаване на нови цени на тока.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР