Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен пристигна тази вечер

...
Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен пристигна тази вечер
Коментари Харесай

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен пристигна у нас

Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен дойде довечера в София във връзка идното показване на оценката на Европейската комисия по отношение на Националния проект за възобновяване и резистентност на България. Това заяви държавният пресцентър.

Тя беше посрещната от Цветан Кюланов, и.д. началник на Представителството на Европейската комисия в България, и Лена Бориславова, шеф на политическия кабинет на министър-председателя.

У нас ръководителят на Европейска комисия ще организира срещи с министър-председателя и членове на Министерския съвет, както и с представителите на политическите партии в ръководещата коалиция.

Предвидена е конференция. Програмата включва също посещаване в Софийския университет " Св. Климент Охридски ", който е един от бенефициентите по Плана. По време на визитата си във висшето учебно заведение Урсула фон дер Лайен ще се запознае с планове на новаторски компании.

Планът за възобновяване и резистентност на България беше предаден на 15 октомври 2021 година, припомнят от Министерски съвет. В рамките на оценката Европейска комисия акцентира нуждата от промени в области като енергетика, господство на закона и превоз, с цел да бъде реализирано сходство с европейските условия. В тази връзка държавното управление актуализира Плана.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР