Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер пристига на посещение във Вашингтон,

...
Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер пристига на посещение във Вашингтон,
Коментари Харесай

Юнкер и Тръмп се срещат в опит да избегнат търговска война САЩ - ЕС

Председателят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер идва на посещаване във Вашингтон, където с американския президент Доналд Тръмп ще обсъдят комерсиалните връзки сред Европейски Съюз и Съединени американски щати. Часове преди срещата, Тръмп изрази скептицизъм по отношение на изхода от нея, оповестява Българска национална телевизия.

Тръмп и Юнкер ще се срещнат в опит да реализират сделка, с която да избегнат комерсиална война сред Съединени американски щати и Европейски Съюз. Американският президент упреква Брюксел в нечестни търговски практики и заплаши да усили митата за импорт на европейски коли. Ако това стане, отговорът на 27-те ще бъде данъци против редица американски артикули.

Часове преди срещата, Тръмп написа в Туитър, че и двете страни в разногласието би трябвало да се откажат от всички мита, бариери и дотации. По думите му, едвам тогава ще може да се приказва за свободен пазар и свободна търговия.

От Европейска комисия прецизират, че Юнкер отпътува за Вашингтон без съответни търговски оферти. Двамата водачи ще се срещнат към 20:30 ч българско време, а малко по-късно ръководителят на Европейска комисия ще държи тирада.

Очаква се да обсъдят още битката с тероризма, стопански върпоси и такива, касаещи енергетиката. От Белия дом оповестяват, че акцент на срещата, ще бъде подобряването на двустранното съдействие в редица области.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР