Председателят на ЕК Жан – Клод Юнкер обяви, че ЕС

...
Председателят на ЕК Жан – Клод Юнкер обяви, че ЕС
Коментари Харесай

Европа ще отвърне на удара на САЩ

Председателят на Европейска комисия Жан – Клод Юнкер разгласи, че Европейски Съюз ще отвърне на митата, оповестени от Съединени американски щати, заяви Die Welt.

През вчерашния ден президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи въвеждането на спомагателни вносни мита за импорт на стомана и алуминий. Това провокира недоволството на европейските и канадските сътрудници на страната му.

„ Това е крещяща интервенция в търговията. Ние ще въведем съобразени със Световната комерсиална организация контрамерки, които да върнат салдото. Протекционизмът не може да бъде отговор на нашия общ проблем в стоманодобивния бранш. Това е безсмислено “, съобщи Юнкер.

Според европейския комисар по търговията Сесилия Малмстрьом митата ще имат отрицателно въздействие върху международните пазари. Тя прикани за съвещания със Съединени американски щати допустимо най-скоро.

Увеличенията на митата възлизат на 25% за стоманата и на 10% за алуминия. От Европейски Съюз приканиха за многостранно решение. Очакват се договаряния.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР