Председателят на ДС Павле Траянов, който е коалиционен партньор в

...
Председателят на ДС Павле Траянов, който е коалиционен партньор в
Коментари Харесай

КАНАЛ 5, РСМ: ЕС или САЩ, кой първи ще убеди София да вдигне ветото над Северна Македония?

Председателят на Държавна сигурност Павле Траянов, който е съдружен сътрудник в държавното управление на РСМ, чака през идващите дни засилен дипломатически напън от страна на Съединени американски щати и от двете страни. Според негова информация от дипломатически източници, оповестена във вчерашния брой на " Единствена истина ", американският " булдозер " се готви да седне на масата и на македонското, и на българското държавно управление, до момента в който намерят взаимно задоволително решение. Не се знае дали ще има съглашение до юни, само че Траянов е уверен, че Европейски Съюз няма потенциал да взема решение комплицирани въпроси, а американската дипломация няма да се откаже от натиска за превъзмогване на наложения от България спор, написа македонската медия Канал 5.

Докато не се включи американската дипломация, подобен комплициран проблем няма да бъде решен. Очаквам в идващите дни да стартира " булдозерната " дипломация. Това значи, че е допустима балканска конференция сред Македония и България, а уредници ще бъдат Съединени американски щати. Подобно на Дейтън, водачите на двете страни сядат на обща маса, до момента в който се откри задоволително решение. Имам известна информация от дипломатическите избори, че се приготвя, сподели Траянов.

Политическият анализатор от южната ни съседка Петър Арсовски чака взаимна дипломатическа атака както от Съединени американски щати, по този начин и от Европейски Съюз преди юни. Но съгласно него държавното управление би трябвало да обърне повече внимание на качеството, в сравнение с прибързаното решение.

Ако приказваме за скоростта до юни, най-добре би било това да бъде координирано деяние както на Съединени американски щати, по този начин и на Европейски Съюз. Но скоростта не постоянно е гаранция за качество. Все отново ние в този интервал и виждам, че Ковачевски го загатва няколко пъти, би трябвало да обърнем внимание на качеството на решенията. Това не би трябвало да ни слага в обстановка, в която можем да стартираме процеса в този момент и да се сблъскаме с проблеми на идващия завой. „ Ако работим по документ, това е добре, само че мисля, че държавното управление е тъкмо тук, не би трябвало да сме толкоз обвързани с дати, с цел да получим решение, което в действителност ще усъвършенства процеса на интеграция “, сподели Арсовски пред Канал 5.

След вчерашната среща в Рим министър председателите Ковачевски и Петков оповестиха, че макар че няма единодушие сред двете страни, разговорът ще продължи до намирането на взаимно задоволително решение. Ковачевски повтори, че не желае да се обвързва с дати, а съгласно Петков възможното съглашение би трябвало да премине през три етапи, а последната дума би трябвало да има събранието.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР