Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ участва в Интерпарламентарния форум по

...
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ участва в Интерпарламентарния форум по
Коментари Харесай

Карадайъ хортува със сенатори във Вашингтон

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ взе участие в Интерпарламентарния конгрес по разузнаване и сигурност, който се организира във Вашингтон, оповестиха от пресцентъра на Движение за права и свободи. Конференцията е проведена от конгресмена Робърт Питинджър и бе открита от Джон Болтън, някогашен консултант по националната сигурност и дълготраен дипломат в Организация на обединените нации.

В делегацията на Движение за права и свободи са още водачът на европейските либерали Илхан Кючюк и вицепрезидентът на международните либерали Хамид Хамид, заместник-председател на парламентарната група на Движение за права и свободи.

В най-големия по рода си конгрес за сигурност вземат участие петима сенатори - Том Тилис, Бърджис Оуенс, Бил Касиди, Синтия Лумис и Томи Тубървил, доста членове на Камарата на представителите. Във форума се включва и Хестър Пърс, член на Комисията по скъпите бумаги и тържищата.

Темите, които се разискват на форума, са свързани със актуалните провокации пред интернационалната сигурност, произлизащи от войната в Украйна и нападателните властнически режими, както и противодействието на проведената престъпност и прането на пари. Нелегалната миграция и методите за нейното секване са акцент в диалозите.

Сред тематиките за полемика са още ограниченията против трафика на хора и злоупотребите с криптовалути. Обсъждат се още киберсигурността и световната верига за доставки.

Интерпарламентарният конгрес по разузнаване и сигурност е учреден преди седем години. В работата му се включват представители на изпълнителната и законодателната управляващи на страни от Европа, Северна и Южна Америка, както и представители на интернационалните компании и неправителствени организации в областта на интернационалната сигурност.

През юли в Букурещ се организира 22-ият Парламентарен конгрес за разузнаване и сигурност, в който Мустафа Карадайъ също взе присъединяване. Основен акцент в срещата тогава бе световната сигурност на фона на войната в Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР