Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се появи изненадващо на снимка

...
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се появи изненадващо на снимка
Коментари Харесай

Карадайъ поведе ДПС към избори - на среща с Ердоган в Анкара

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ се появи изненадващо на фотография от публична среща с турския президент Реджеп Тайип Ердоган и външния министър на Турция Мевлют Чавушоглу.

Според " Родопи 24 " фотографията е оповестена от пресцентъра на президентската администрация на Ердоган. Пресцентърът на Движение за права и свободи към момента не е съобщил за визитата на ръководителя си в Турция.

Разговорите сред Карадайъ и турските държавници са закрити за медиите, тематиката им също не се оповестява от формалните източници. Това, което прави усещане, е, че Мустафа Карадайъ се появява в Анкара в деня преди назначението на новия длъжностен кабинет и началото на ефикасната предизборна акция.



По същия метод водачът на Движение за права и свободи се появи в Турция месец преди предварителните избори на 11 юли, като още веднъж беше признат от Ердоган и Чавушоглу.

Визитата и посланията му в Анкара тогава стана мотив за доста изострен конфликт сред Карадайъ и президента Румен Радев, който сложи въпроса " коя е родината " на ръководителя на Движение за права и свободи.

В отговор Движението за права и свободи реши на 14 ноември 2021 година да активизира внезапно гласоподавателите си измежду българските изселници в Турция, като с помощта на тях добави 85 256 гласа към общо 341 000 бюлетини и стана трета политическа мощ с задатък пред Българска социалистическа партия.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР