Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ реагира многозначително след обвиненията, които

...
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ реагира многозначително след обвиненията, които
Коментари Харесай

ДПС: Гешев се е объркал, подкрепата ни за него не беше персонална

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ реагира многозначително след обвиняванията, които основният прокурор насочи против партията в " " поради поддръжката им за настояването за оставката му.

Карадайъ се изненада от оценката на Гешев и през медиите го укори, че " неправилно интерпретира " позициите на Движение за права и свободи по тематиката за правосъдната власт.

" Когато сме говорили за промяна в правосъдната система и е имало политически оценки към други органи и управляващи в страната, чието разделяне е обезпечено от конституцията, при нас позицията постоянно е била кардинална - има си способени органи и разделяне на управляващите. Обикновено някои от вас (журналистите), които са се опитвали да вършат избрани внушения в публиката, са се опитвали тези кардинални позиции да ги персонализират. Явно някои персони са ги възприели не като кардинални позиции в отбрана на държавността, а като лични ", разгласи той.

Карадайъ направи спогодба, че Движение за права и свободи е подкрепило " концепцията " на Мария Габриел да изиска предварителното премахване на основния прокурор поради уронване престижа на правосъдната власт, само че трансферира отговорността за това решение на Висш съдебен съвет.

" Ние обаче би трябвало да създадем правосъдната промяна, в това число и с промени в конституцията ", сподели още той.

Мустафа Карадайъ отхвърли да разяснява изказванията на Гешев за директна интервенция на Бойко Борисов в работата на прокуратурата - в това число по делото " ", което го визира непосредствено.

" Нека с обстоятелства да приказваме ", беше заключението на ръководителя на Движение за права и свободи, преди да прекъсне брифинга в Народното събрание.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР