Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ иска оставката на депутата от

...
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ иска оставката на депутата от
Коментари Харесай

Карадайъ поиска оставката на Красимир Велчев от ГЕРБ

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ желае оставката на депутата от ГЕРБ Красимир Велчев, който е и предесадател на комисията за правата на индивида. Повод стана изявлението на народния представител по време на разискването на промени в закона за репресираните, които придвижването внесе в Народното събрание.
С тях се искаше обезщетение за хора, потърпевши от огнестрелно оръжие по време на мирни митинги против тоталитарния режим. До огромна степен поправката касае потърпевшите по време на митингите против така наречен Възродителен развой.

В изявлението си Велчев предложи на Движение за права и свободи да отдели пари от своята дотация, с цел да подкрепи на потърпевшите, по този начин както прави и ГЕРБ. Той дефинира изявлението на Велчев като " ксенофобско ". Карадайъ напомни, че ГЕРБ би трябвало да споделя същите полезности като немските християндемократи, защто и двете партии членуват в Европейската национална партия. Той посочи, че християндемократите в Германия са декларирали, че няма да ръководят с крайни обединения, до момента в който ГЕРБ ръководи с " Обединените патриоти ". Карадайъ сподели още, че тъкмо комисията за права на индивида не може да бъде ръководена от човек, който загърбва човеките полезности и слага под въпрос единството на нацията. Според него управляващшата коалиция е основана на национализма и ксенофобията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР