Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ и депутатите Йордан Цонев и

...
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ и депутатите Йордан Цонев и
Коментари Харесай

Делян Пеевски сезира ДАНС за заплахи срещу главния редактор на Биволъ и BIRD

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и депутатите Йордан Цонев и Делян Пеевски ще сезират ДАНС.

Те желаят инспекция на изказвания на основния редактор на уеб страницата " Биволъ "   Атанас Чобанов , че е бил под непосредствена опасност, за която той, по негови думи, е бил предизвестен от публично лице на непознато държавно управление.

Журналистът от уеб страницата BIRD.bg написа през вчерашния ден в обществените мрежи следния пост:
Журналистът Атанас Чобанов е застрашен с нападение в България
Чуждо държавно управление осведоми в петък нашия публицист Атанас Чобанов за непосредствена опасност. Той осведоми българското държавно управление....
Прочети повече
" В петък в 12:05 получих позвъняване от публично лице от непознато държавно управление, че съм под непосредствена опасност и те са длъжни по закон да ме уведомят. Заплахата е местна за България, само че аз сега съм в чужбина. Уведомих незабавно българските служби, които бяха в незнание. До момента нямам никакво публично удостоверение, че нещо се подхваща по този случай ".

Той допуска, че " поръчката идва от първия ред на Народното събрание " тъй като последната му работа е обвързвана с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Пеевски е под наказания на Съединени американски щати за корупция по закона " Магнитски ". 

" Въпреки, че както журналистът Чобанов, по този начин и уеб страниците " Биволь " и " Бърд.бг " нееднократно са разпространявали операции и тенденциозни внушения по адрес на Движение за права и свободи и на депутати от партията, с което напълно са се сложили в услуга на подмолния кръг " Капитал " и обслужват неговите и на медийния олигарх Иво Прокопиев бизнес и политически ползи, от Движение за права и свободи считаме, че свободата на словото и неприкосновеността на публицистите при упражняването на тяхната специалност са от първостепенно значение за всяко демократично обществo ", безапелационни са от своя страна от Движение за права и свободи през днешния ден.

От там пишат още, че всеки случай на опасност (ако такава в действителност е налице), към който и да е публицист, би трябвало да бъде приоритет на правоохранителните органи с всички процесуални благоприятни условия за инспекция и следствие и с цялата суровост на закона.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР