Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ даде сигнал за внезапен обрат

...
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ даде сигнал за внезапен обрат
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ внезапно прегърна идеята за смяна на Гешев

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ даде сигнал за неочакван поврат по позицията на партията против промяна на основния прокурор Иван Гешев.

Минути откакто претендентът на ГЕРБ за министър председател от Висш съдебен съвет, Карадайъ разгласи:

" Добра е концепцията, тъй като сега има основано напрежение. Виждаме го в обществото и това напрежение би трябвало да бъде преодоляно. Това мога да разясня, само че знаете, че ни следва среща и работните групи ще отидат в 11:30 и там ще забележим и разберем каква е концепцията ".

За съпоставяне - Движение за права и свободи бяха измежду най-големите бранители на запазването на Гешев на фона на митингите и настояванията за промяната му. Вместо това самият Мустафа Карадайъ твърдеше, че предложенията за правосъдна промяна били " поднасяне на правосъдната власт на тепсия на един олигарх ", имайки поради Иво Прокопиев, и настояваше, че " промяна не съставлява единствено промяна на едни персони ".

Сега водачът на Движение за права и свободи разгласи, че партията " е подготвена да приказва за кадруване и за промяна по друг метод, от способени органи ".

" Когато някои хора визираха под понятието промяна формулата " стани да седна ", с цел да овладеят някои системи, декларирахме, че сме срещу такава промяна. Готови сме да приказваме за промяна и кадруване по друг метод ", сподели той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР