Председателят на ДПС Делян Пеевски призова българските власти - министър

...
Председателят на ДПС Делян Пеевски призова българските власти - министър
Коментари Харесай

Пеевски за пожара в Германия, отнел семейството на роден футболист: МВнР незабавно да се намеси

Председателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски прикани българските управляващи - министър на външните работи, посолство на България в Германия и всички способени органи неотложно да се засилват по случая " Золинген ". Това оповестиха от пресцентъра на партията.
" Там, преди 10 дни бяха погубени животите нацяло българско семейство от турски генезис с две деца при тенденциозен палеж, за който локалните органи на реда потвърдиха, че е закононарушение от ненавист. Безучастността на българската страна към нещастието и похищението против живота на български жители е неприемлива. Местни медии алармират, че съществува действителен риск следите на закононарушението да бъдат прикрити и виновниците да останат неразкрити и ненаказани. Затова Министерство на външните работи във взаимоотношение с способените органи би трябвало да предприеме незабавни дейности ", се споделя в позицията на Пеевски. В края на предишния месец футболистът Здравко Жилов, изживя голяма покруса. Той загуби брат си, снаха си и двете им дечица при пожар в Германия. Децата са били на 3 и 6 години.
Случаят в Золинген провокира огромен отзив в Турция и поради приликите му на пръв взор с палеж през 1993 година в същия немски град, когато четирима немски неонацисти подпалиха къщата на семейство от турски генезис, вследствие на което починаха петима членове на фамилията. По информация на ДПА пожарът е зародил на стълбището на остарялата постройка. Огънят се е популяризирал към покрива в границите на пет минути заради така наречен „ коминен резултат ". На стълбището е имало " ясни следи от запалителна течност ". Въз основа на тази констатация се е стигнало до заключението, че пожарът е в резултат на " тенденциозен палеж ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР