Председателят на долната камара на румънския парламент и лидер на

...
Председателят на долната камара на румънския парламент и лидер на
Коментари Харесай

Председателят на долната камара в Румъния: Заслужаваме решението за Шенген прекалено много


Председателят на долната камара на румънския парламент и водач на Социалдемократическата партия (СДП) Марчел Чолаку приветства през днешния ден позицията на немския канцлер Олаф Шолц във връзка с присъединението на Румъния към Шенгенското пространство, като означи, че румънците заслужават " прекомерно доста " това решение, а " помощта идва от един от най-важните леви водачи на Европа ", съобщи Аджерпрес.

" Приветствам позицията на немския канцлер Олаф Шолц, който съобщи, че Румъния извършва всички условия за присъединение към Шенгенското пространство. Това е нещо, което както аз, по този начин и доста сътрудници от СДП, сме казвали във всички диалози с нашите европейски сътрудници. Румъния заслужава прекомерно доста това решение! ", написа във Facebook Чолаку.

Той уточни, че по този метод както румънците, които пътуват с персонална или туристическа цел, по този начин и товарните превозвачи към този момент няма да би трябвало да губят скъпо време за инспекции по границите със страните членки на Шенген.

" Особено в тази ситуация на превозвачите, това ще значи значително редуциране на времето за очакване на границата, т.е. по-бързо осъществявани курсове с по-ниски разноски ", съобщи ръководителят на Камарата на депутатите.

Чолаку акцентира също, че тази поддръжка идва от един от най-важните леви водачи в Европа, добавя Българска телеграфна агенция.

" Благодаря на Олаф Шолц за откровената поддръжка в интерес на Румъния. Като водач на СДП се веселя доста, че помощта идва от един от най-важните леви водачи на Европа. Това значи левица, взаимност и поддръжка, тъкмо когато има най-голяма потребност! ", написа Чолаку.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР