Председателят на Държавния съвет на Корейската народнодемократична република (КНДР) Ким

...
Председателят на Държавния съвет на Корейската народнодемократична република (КНДР) Ким
Коментари Харесай

Сеул: Ким Чен Ун е жив и здрав

Председателят на Държавния съвет на Корейската народнодемократична република (КНДР) Ким Чен Ун е жив и здрав. Това съобщи в неделя за Си Ен Ен специфичният консултант на президента на Република Корея по въпросите на дипломацията и националната сигурност Мун Чжон Ин, съобщи ТАСС.

Позицията на нашето държавно управление е твърда. Ким Чен Ун е жив и здрав. Той се намира в региона на Вонсан от 13 април. Не са видяни никакви подозрителни напредвания, съобщи съветникът на южнокорейския президент.

Официалният вестник на КНДР "Нодон синмун " заяви по-рано, че Ким Чен Ун продължава да работи с документи и е изпратил благодарствено обръщение на служащите на най-големия градеж през последните години - модерния град Самджийон, на източното крайбрежие Вонсан-Калма.

Източник от американската администрация съобщи по-рано пред Си Ен Ен, че във Вашингтон изследват публикуваната информация за утежняване на здравословното положение на севернокорейския водач след претърпяна хирургическа намеса. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп сподели по-късно на брифинг, че медийната информация не дава отговор на действителността. Южнокорейските управляващи също обявиха, че няма данни за заболяване на Ким Чен Ун, а министерството на външните работи на Китай се усъмни в източника на информация на Си Ен Ен.

Лидерът на КНДР не се е появявал обществено от 11 април, когато организира съвещание на политбюро на Централния комитет на Корейската трудова партия по въпроси на вътрешната политика, напомня ТАСС. Ким Чен Ун не посети на 12 април годишната сесия на Върховното национално заседание (парламента) и за първи път от началото на своето ръководство не взе присъединяване в тържествената гала на 15 април в мемориалния замък Къмсусан по случай 108-ата годишнина от рождението на дядо си Ким Ир Сен - основния народен празник на страната. Това породи клюки за вероятно заболяване на севернокорейския водач, които въобще не се разясняват от публични лица и медии в страната и не се удостоверяват от публични източници в Пхенян, отбелязва организацията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР