Председателят на Държавната комисия за стоковите борси и тържищата Владимир

...
Председателят на Държавната комисия за стоковите борси и тържищата Владимир
Коментари Харесай

Има ли скок на цената на маслото?

Председателят на Държавната комисия за стоковите тържища и борсите Владимир Иванов разяснява скока на цената на маслото в Европа на годишна база. Информацията на „ Ройтерс “ е за повишаване с 83%.

„ Тези 83% не знам от кое място са измислени, няма подобен скок и във всеки случай не е на годишна база. Информацията може да е от „ Ройтерс “, само че е преведена от някой българин. В последна сметка това не е на база 2024 година, по отношение на 2023 година Може да е заета база от 2005 година, там може да се получи такова разстояние. При нас на годишна база имаме 15% изменение, надлежно имаме по-малко произвеждане на масло в Европа “, съобщи той.

„ Ние сме доста дребен производител на масло. Има български компании, които създават доста висококачествено масло и то е доста по-ниско като цена спрямо това, което се обявява. Естествено създалата се суматоха сформира ценови оферти, които са надалеч от истината – надценена е цената на маслото “, добави той.

По думите му всяко нещо би трябвало да има морал и норма. „ След като на пазара имаме аналог, който с близо 50% е по-евтин и със същите качествени параметри, би трябвало хората да създадат правилния избор “, посочи Иванов
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР