Председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин заплаши с

...
Председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин заплаши с
Коментари Харесай

Володин готви ответни мерки, ако Германия прехвърли руски активи за възстановяване на Украйна

Председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин заплаши с ответни ограничения, в случай че Германия реши да конфискува съветски активи и да ги трансферира за възобновяване на Украйна , цитира думите му Руската работа на Би Би Си.

" Веднага щом бъде взето такова решение, имаме право да предприемем сходни дейности във връзка с активите на Германия и други страни ", написа той в своя канал в " Телеграм ".

Берлин на публично равнище не е заявил подготвеност да предприеме тази стъпка.

Агенция " Блумбърг " писа тази седмица, базирайки се на свои източници, че Германия обмисля да употребява замразените активи на Русия за възобновяване на Украйна . В същото време, както се отбелязва в обявата, Берлин ще обмисли подобен вид, в случай че неговите съдружници създадат същото.

Агенцията също по този начин отбелязва, че в немското държавно управление няма единна позиция по въпроса за изземването на съветските активи.

От друга страна, желанието за основаване на правна конструкция, която да разреши потреблението на замразени съветски активи, беше оповестено преди ден от външния министър на Естония Урмас Рейнсалу .

" За нас е значимо да създадем казус и да помогнем на други страни да го употребяват. Разбира се, огромните запаси са вързани в европейските финансови центрове, само че първите стъпки би трябвало да дойдат отнякъде ", сподели той.

Естония замрази съветски активи на стойност няколко десетки милиона евро. В Германия са блокирани съветски активи за 5 милиарда евро.

Според " Блумбърг " Европейският съюз е блокирал запаси на Руската централна банка за 300 милиарда евро , а също по този начин е замразил активите на съветски предприемачи под наказания в размер на 19 милиарда евро.
 Русия упрекна Запада в кражба на златните и валутните ѝ запаси
Русия упрекна Запада в кражба на златните и валутните ѝ запаси

Със глобите, наложени на Москва след началото на войната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР