Председателят на Държавната агенция по електронно управление Атанас Темелков утвърди

...
Председателят на Държавната агенция по електронно управление Атанас Темелков утвърди
Коментари Харесай

ДАЕУ утвърди първите секторни стратегии за е-управление



Председателят на Държавната организация по електронно ръководство Атанас Темелков утвърди първите тактики за електронно ръководство тази седмица – в Агенция „ Митници “ и в Националния застрахователен институт.

Агенция „ Митници “ възнамерява въвеждане на нови електронни услуги и обвързването им със профилираните осведомителни системи на Автомагистрала, поощряване на осведомеността и поддръжка на потребителите при използването на е-услуги и повишение на тяхната досегаемост, Стратегията за е-Митници до 2025 обвързва достиженията на митническата администрация в региона на електронното ръководство както с националните, по този начин и с европейските стратегически начинания за модернизиране на митническото законодателство на Европейски Съюз, e-Customs и e-Excise - за нова електронна митническа безкнижна среда, за напълно електронно другарство в митническата област в Европейски Съюз.

Секторната тактика за развиване на електронното ръководство в Националния застрахователен институт – „ e-Осигуряване” 2018-2023 година и пътната карта за нейното осъществяване развиват визията за бранша в пет стратегически посоки. Сред тях са създаване на бизнес модели за автоматизиране на работните процеси, интеграция на регистри, цифровизация на източниците на социалноосигурителна информация; поетапно развиване и въвеждане на Институционална архитектура на НОИ; оперативна съгласуемост и междуведомствен продан на информация и данни с други ведомства, както и централизирано даване на електронни административни и справочни услуги през Единен портал за електронни услуги на Национален осигурителен институт.

През идващите пет години Национален осигурителен институт ще усъвършенства съществуващите си системи в обсега на Единна осведомителна система на общественото обезпечаване, създаване и развиване на Интегрирана осведомителна система за пенсиите и действие на изцяло Електронно осигурително досие. До 2023 година Единната осведомителна система на общественото обезпечаване на Национален осигурителен институт ще бъде обвързвана с хоризонталните и централизираните системи на електронното ръководство. Предвижда се и създаване на цялостна Концепция за развиване на Справочно-аналитична платформа на Национален осигурителен институт.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР