Председателят на Бундестага Волфганг Шойбле в статия за немското издание

...
Председателят на Бундестага Волфганг Шойбле в статия за немското издание
Коментари Харесай

Председателят на Бундестага с предупреждение към критиците на „Северен поток 2“


Председателят на Бундестага Волфганг Шойбле в публикация за немското издание Die Welt дефинира като неразумни дейностите на критиците на „ Северен поток 2 “. Политикът декларира, че позицията на Берлин във връзка с плана е довела до срив на доверието към Германия то страна на източноевропейски сътрудници, само че в този момент дейностите против „ Северен поток 2 “ може да навредят на Европа, цитира изданието РИА Новости.

„ От общоевропейска позиция, саботирането на плана по заобиколен метод не е рационално решение “, счита Шойбле.

„ Северен поток 2 “ планува създаване на две тръби от газопровода от крайбрежието на Русия до Германия през Балтийско море. Пускът на плана е плануван за края на 2019 година Германия се разгласи в поддръжка на плана, като акцентира комерсиалното му значение. Австрия също има интерес от плана и от надеждни доставки на синьо гориво. Строителството на газопровода се поддържа от Норвегия, чието държавно управление държи 30 % акции в компанията реализатор.

Полша, Литва и Латвия са срещу „ Северен поток 2 “. Управляващите на тези страни считат плана за „ политически стимулиран “. Сред най-големите критици е Украйна. Властите на Полша и Киев не желаят да изгубят средствата от преноса на съветски газ.

Съединени американски щати от своя страна не поддържат строителството на газопровода, защото възнамеряват доставки от полутечен газ за европейските страни.

Руските власите нееднократно са отбелязвали, че „ Северен поток 2 “ има извънредно стопански темперамент, а неговата цел е повишение на европейската енергийна сигурност.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР