Председателят на БСП - София Калоян Паргов прие в централата

...
Председателят на БСП - София Калоян Паргов прие в централата
Коментари Харесай

Калоян Паргов се срещна с протестиращите майки от "Триадица"

Председателят на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов одобри в централата на столичните социалисти майките от " Триадица ", които стачкуват против неналичието тук-там в яслите и детските градини в региона. Лидерът на левицата в София изслуша проблемите им и дружно разискаха разнообразни разновидности за оправянето с тях. Майките от " Триадица " са инициирали и подписка, с която желаят да покажат на ръководещите в Столична община и на кмета на региона, че проблемите в действителност са съществени и упорстват във допустимо най-кратки периоди да бъде открито решение. До момента събраните подписи са над 550.

" Единственият метод проблемите с дефицита тук-там в детските ясли и градини да бъде позволен е да стартира стремително строителство на нови такива заведения, изясни Калоян Паргов, който е заместник-председател на Комисията по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие в СОС. - До този миг ръководещите в Столична община единствено усвояват средства, санират, ремонтират и уголемяват към този момент съществуващи детски градини. А след това режат лентички като за нови. Това не е решение ".

Калоян Паргов добави, че казусът, който съществува в регион " Триадица " с дефицита тук-там в детските ясли, го има на много места в София. " През идващия месец ще започват класиранията и ще стартира още веднъж огромната врява, сподели той. - Истината е, че от 2008 година насам ръководещите в Столична община непрестанно трансформират критериите и разпоредбите за банкет. И тези промени ги вършат според от това коя целева група е по-изостанала или ощетена през тази година, с цел да може през новата да бъде подтиквана. И по този начин се въртим в обаян кръг от 10 години. Всички пояснения на ръководещите, че детските градини били закрити, преустроени и не знам още какво в предишното са единствено обикновени оправдания. Не може 10 години да ръководят Столична община и да не намерят решение на този проблем ".

Лидерът на столичните социалисти изрично съобщи, че Българска социалистическа партия е срещу концепцията за премахването на леглата в детските градини. " Това предложение се прокрадна предходната година след митингите на другите цивилен инициативни комитети, сподели Калоян Паргов. - Премахването на леглата в детските градини опонира на всевъзможни медицински и санитарни условия. В момента нашите специалисти в образованието приготвят мнение по тази тематика и ще го обявим напълно публично. За мен сходна концепция е скандална ".

Калоян Паргов осведоми протестиращите майки, че с общинския консултант от Българска социалистическа партия Борис Цветков към този момент са внесли отчет в СОС по отношение на възобновяване използването на неизползваните постройка и двор на ул. " 305 " №1 в квартал " Драгалевци ", регион " Витоша ", за общинска детска ясла и градина посредством разкриване на филиал на 160 ОДЗ " Здравец " и откриване на яслени и култивиран групи. В отчета има и предложение за отчасти превъзмогване на казуса с дефицита тук-там в общинските детски ясли и градини в регион " Триадица ". То е обвързвано с смяна на предназначението на съществуваща общинска постройка, намираща се в квартал " Гоце Делчев ", зад блок №238 на ул. " Боянски водопад ", известна като " дребната Триадица ". " Идеята е тази постройка да бъде предопределена за детско заведение, да бъде реконструирана, преустроена и да бъде употребена краткотрайно за детска ясла и градина ", изясни Калоян Паргов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР