Председателят на БСП - София Иван Таков и неговият заместник

...
Председателят на БСП - София Иван Таков и неговият заместник
Коментари Харесай

Лидерът на БСП-София Иван Таков поведе шествието Хора, бдете - не на фашизма! - Политика

Председателят на Българска социалистическа партия - София Иван Таков и неговият заместител Иван Пешев се включиха в шествието под наслов " Хора, бдете - не на фашизма " (Антилуковмарш). То беше проведено от Градския съвет на Българска социалистическа партия - София и от Българския антифашистки съюз с ръководител Евгений Белий. Преди шествието Иван Таков и Евгений Белий, който е ръководител и на Районната организация на Българска социалистическа партия в " Красна поляна ", сервираха цветя на Паметника на Незнайния боец.

" Поклонихме се пред паметта на всички жертви на " кафявата чума ", сподели Иван Таков. - Именно тази памет ни повелява да отречем вечно фашизма, расизма, ксенофобията, антисемитизма и всички други форми на дискриминация. И ни задължава всякога да се противопоставяме изрично на провеждането на парада на омразата Луковмарш и всевъзможни сходни прояви ".

Лидерът на Българска социалистическа партия - София напомни, че на последната сесия на СОС общинските съветници от групата на " Българска социалистическа партия за България " приканиха всички политически групи да заявят безапелационна позиция против Луковмарш.

" От години настояваме за възбрана на тези паради на омразата, както и на всевъзможни придвижвания, дейности и демонстрации на расова, етническа, религиозна непоносимост и антисемитска агитация. За страдание, всички наши апели остават без триумф, разяснява Иван Таков. - Причината е, че никой не подхваща ограничения против сходни прояви. А през последните години се нагледахме на възходяща назадничавост, на ксенофобия, на фашистки прояви освен у нас, само че из цяла Европа и по света ".

В изявлението си пред антифашистите, които се включиха в шествието, Евгений Белий означи, че факелните шествия, проведени от последователите на ген. Христо Луков, са в надълбоко несъгласие с изконните хуманни полезности на българския народ.

" Народ, който с съображение може да се гордее с това, че избави своите евреи. Народ, който отреди преди време на ген. Луков ролята на политически маргинал и поради това е още по-позорно това, че през днешния ден избрани среди се пробват да го героизират, сподели той. - Не е обикновено в 21 век по улиците на България да шестват фашисти. Не е обикновено година след година ние, българските антифашисти, да протестираме против провеждането на тази демонстрация, само че гласът ни в никакъв случай да не бъде чуван. Не е обикновено една страна да толерира този церемониал на екстремизма, ксенофобията и неонацизма ".

Председателят на Българския антифашистки съюз добави, че през последните две години беше ясно потвърден един факт.

" Неофашизмът и неонацизмът освен, че не са изчезнали като геополитически феномени, само че стават все по-опасни, сподели Евгений Белий. - С това шествие ние призовахме българските жители: " Хора, бдете! ". Не позволявайте на екстремистите да оскверняват паметниците на антифашистката опозиция и тези на Съветската войска - освободителка на Европа от " кафявата чума "! България през днешния ден има потребност от своите синове и дъщери, отстояващи историческата истина за фашистките и нацистки зверства! ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР