Председателят на БСП - София и на групата на социалистите

...
Председателят на БСП - София и на групата на социалистите
Коментари Харесай

БСП внася предложение за поставяне на паметна плоча на Сергей Антонов на Летище София

Председателят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов ще показа за гласоподаване отчет за слагане на паметна плоча на Сергей Антонов. Това ще стане на съвещанието на Комисията по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие в понеделник в 12,00 часа в Столична община.

Предложението е монументът да бъде подложен на територията на Терминал 1 на Летище София.

" Идеята за слагането на паметна плоча на обвинявания, а по-късно оневинен за покушението против папа Йоан Павел II чиновник на БГА " Балкан " е на Инициативен комитет " Памет за Сергей Антонов ". В него членуват български общественици, културни дейци, професори, военни и дипломати, измежду които са външните министри Виктор Вълков и Любен Гоцев, починалият професор Божидар Димитров, Вежди Рашидов, двукратният олимпийски първенец по битка Боян Радев, ген. Стоян Топалов, почетен ръководител на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса и други. Подкрепа за слагането на монумент на Сергей Антонов има и от италианският му бранител Джузепе Консоло. Средствата за изработването и слагането на паметната плоча ще бъдат напълно за сметка на Инициативния комитет " Памет за Сергей Антонов " - оповестяват от пресцентъра на Българска социалистическа партия - София.

Освен за плочата на територията на Аерогара " София ", Инициативният комитет предлага и улица в столицата да носи неговото име. Става въпрос за преименуване на ул. " 691 " в квартал " Красно село " на " Сергей Антонов ".

" Както е известно, служителят в представителството на БГА " Балкан " в Рим е задържан на 25 ноември 1982 година и е упрекнат, че по предписание на българската страна и посредством турския жител Мехмед Али Агджа на 13 май 1982 година е провел атентата против папа Йоан Павел II. В траялия близо 4 години " развой на века " роденият на 11 юли 1948-а в София Сергей Антонов е централна фигура. Осъден незаслужено в скърпен правосъден развой, той лежи в италианския затвор " Ребибия " 1223 дни. Там българинът е подложен на голям напън да признае закононарушение, което не е направил. На 28 март 1986 година италианският съд оправдава Сергей Антонов " заради липса на задоволително доказателства " - акцентират от БСП-София.

Представителите на Инициативния комитет " Памет за Сергей Антонов " са безапелационни, че " той демонстрира същинско мъжество, защото вероятно негово самопризнание за съпричастност на страната ни и нейните органи за сигурност в атентата против папа Йоан Павел II щеше дълги години да тежи като поличба над България. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР