Председателят на БСП Корнелия Нинова връчи на председателя на ЕП

...
Председателят на БСП Корнелия Нинова връчи на председателя на ЕП
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Да решаваме повече за правата на гражданите, отколкото за интересите на корпорациите

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова връчи на ръководителя на Екологичен потенциал Антонио Таяни визията на социалистите за бъдещето на Европа и мястото на България в нея " Повече обществена Европа в полза на хората ".

Тя съобщи: " Заедно със социалистите и демократите в Екологичен потенциал и ПЕС изработихме визия за целите на българското Председателство, само че направихме още една стъпка напред и Ви предлагаме нашето схващане за развиването на Европа в идващите години.

Нашето виждане е опряно на пет стълба:
1. Европейски Съюз - пълностоен Социален съюз. Нека се обърне внимание най- към този момент на правата на европейските жители, а не на ползите на корпорациите. Водеща задача на обновяващия се Европейски съюз да станат правото на труд, достъп до обучение, качествено опазване на здравето.
2. България в ядрото, а не в периферията на ЕС- ясна тактика и поредни държавни старания за присъединение към Шенген; равноправно присъединяване на България в политиките за защита и сигурност.
3. България - деен участник, а не въздържан слушател на европейската сцена. Призоваваме в бъдещите общи решения да се регистрират националните ползи на обособените страни - членки.
4. Европейски Съюз, в който политиката на доближаване е израз на взаимност и изтриване на неравенствата сред страните - членки.
5. Европейски Съюз, в който Западните Балкани да имат ясна европейска вероятност, а Черноморският район да стане център на напъните от страна на Европейски Съюз в региона на екологията, сигурността и други сфери на партньорство с страните от района. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР