Председателят на БСП Корнелия Нинова връчи на председателя на ЕП

...
Председателят на БСП Корнелия Нинова връчи на председателя на ЕП
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Да решаваме повече за гражданите, отколкото за корпорациите

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова връчи на ръководителя на Екологичен потенциал Антонио Таяни визията на социалистите за бъдещето на Европа и мястото на България в нея ”Повече обществена Европа в полза на хората ”. Тя съобщи: " Заедно със социалистите и демократите в Екологичен потенциал и ПЕС изработихме визия за целите на българското Председателство, само че направихме още една стъпка напред и Ви предлагаме нашето схващане за развиването на Европа в идващите години.

Нашето виждане е опряно на пет стълба:

1. ЕС- пълностоен Социален съюз. Нека се обърне внимание най- към този момент на правата на европейските жители, а не на ползите на корпорациите. Водеща задача на обновяващия се Европейски съюз да станат правото на труд, достъп до обучение, качествено опазване на здравето.
2. България в ядрото, а не в периферията на ЕС- ясна тактика и поредни държавни старания за присъединение към Шенген; равноправно присъединяване на България в политиките за защита и сигурност.
3. България - деен участник, а не въздържан слушател на европейската сцена. Призоваваме в бъдещите общи решения да се регистрират националните ползи на обособените държави- членки.
4. Европейски Съюз, в който политиката на доближаване е израз на взаимност и изтриване на неравенствата сред държавите- членки
5. Европейски Съюз, в който Западните Балкани да имат ясна европейска вероятност, а Черноморският район да стане център на напъните от страна на Европейски Съюз в региона на екологията, сигурността и други сфери на партньорство с страните от района. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР