Председателят на БСП Корнелия Нинова се срещна с посланика на

...
Председателят на БСП Корнелия Нинова се срещна с посланика на
Коментари Харесай

Корнелия Нинова се срещна с посланика на Великобритания Н. Пр. Г-н Роб Диксън

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се срещна с посланика на Англия у нас Н. Пр. Г-н Роб Диксън. Двамата разискаха настоящи въпроси от вътрешнополитическия дневен ред, както и значими аспекти на двустранните връзки в подтекста на излизането на страната от Европейски Съюз.
Нинова акцентира, че при използването на новото Споразумение за търговия и съдействие сред Европейския съюз и Обединеното кралство за България максимален приоритет остават съблюдaването на правата и ползите на нашите сънародници, като чакаме, че ще бъдат прилагани правилата на равноправно отнасяне, включително пълноправен достъп до пазара на труда. В тази връзка Нинова повдигна въпроса за по-скъпите визи за български жители и акцентира, че се надяваме Обединеното кралство да преразгледа метода си в посока понижаване на визовите такси в интерес на равноправното отнасяне на всички жители на Европейски Съюз.

Нинова изрази поддръжка за разширение на двустранното партньорство сред България и Обединеното кралство в сферите от съвместен интерес, като изведе на напред във времето образованието, икономическия стокообмен, културата, туризма - сфери, от които са заинтригувани на първо място младежите и на двете страни като увери, че от своя страна Българска социалистическа партия ще направи всичко допустимо по-скоро да се подпишат двустранни спогодби в области като обществени права, превоз и туризъм.

Що се отнася до българските студенти, чието образование ще бъде затруднено от нови такси, Нинова изрази вяра, че в най-скоро време Обединеното кралство ще започват нови стратегии за продан на студенти.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР