Председателят на БСП Корнелия Нинова се срещна с кмета на

...
Председателят на БСП Корнелия Нинова се срещна с кмета на
Коментари Харесай

Нинова се среща с главния прокурор заради кризата в Перник

 Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се срещна с кмета на Перник Станислав Владимиров, кметове на обитаеми места, общински съветници и жители по отношение на рецесията с водата. Тя съобщи, че три са тематиките, които хората са сложили и чакат реакция от Българска социалистическа партия като партия и парламентарна група, оповестиха от пресцентъра на партията.

“На първо място сложиха остро въпроса за отговорността - кой е виновен за тази рецесия в Перник. Те не одобряват неналичието на информация по следствието, заради което поех ангажимент още през днешния ден да желая среща с основния прокурор Иван Гешев и да схвана до каква степен е стигнало следствието. Премиерът непрекъснато трансферира виновността на ВиК сдружението и на общината, само че е реалност, че въпросното сдружение е пускало водата единствено след направени поръчки и позволение от министерството, т.е. отговорността е и при министрите ", изясни Нинова. След диалог с основния прокурор, стана ясно, че срещата ще се организира на 6 януари.

На второ място хората сложиха въпроса с дълготрайна стратегия за замяна на водопреносната мрежа в града, на довеждащите водопроводи и на пречиствателните станции.

  “Правителството да извърши обещанието си за тази замяна. По думите на експерти това ще отнеме години. Положението е бедствено, предстоят тежки месеци и това, от което имат потребност хората, е вода. Затова ме помолиха и поемам този ангажимент да подпомогнем национална акция “Дари вода за Перник ". Обръщам се към всички - да бъдем съпричастни с перничани ", сподели още Нинова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР