Председателят на БСП Корнелия Нинова се оплака, че униформени служители

...
Председателят на БСП Корнелия Нинова се оплака, че униформени служители
Коментари Харесай

Нинова уличи Гешев във вендета след поява на Съдебна охрана в дома ѝ в 7:30 ч.

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се оплака, че униформени чиновници на " Съдебна защита " са посетили дома ѝ в 7:30 ч. сутринта, намеквайки, че те са пратени за насилственото ѝ довеждане на разпит по жалбата на съпартиеца ѝ Кирил Добрев.

Нинова обвърза случилото се с това, че ден по-рано партията ѝ изиска оставката на Иван Гешев като основен прокурор и го упрекна в безучастие по сигнали за корупция по високите етажи на властта.

Правосъдният министър Крум Зарков (също член на Българска социалистическа партия и неприкрит критик на Нинова) обаче опроверга изказванията ѝ, като изясни, че тя е търсена от чиновниците не с цел да я отведат на разпит, а с цел да ѝ бъде предоставенакт на Софийския областен съд по нейна частна просба против журналиста Явор Дачков.

" Съдът е разпоредил книжата да се изпратят на страните по делото, с цел да могат те да се срещнат и да преценяват дали да се възползват от правото си да апелират в инструкции период. Главна дирекция “Охрана ” към Министерството на правораздаването е виновна и длъжна да извърши правосъдното предписание, като откритата процедура е чиновниците да посещават жителите преди или след работно време, дотолкоз, доколкото тогава е най-вероятно те да са вкъщи си ", показва Крум Зарков.,

Реакция пристигна и от прокурора Невена Зартова, която разгласи, че " политически операции, непочиващи на обстоятелствата и на българското законодателство, единствено задълбочават недоверието към страната и институциите ".

На брифинга пред журналстите в Народното събрание Нинова пропусна да посочи каква е била действителната повода за появяването на хората от службата - тя не е част от прокуратурата, а от системата на Министерството на правораздаването.

Тя изясни, че не са я намерили вкъщи, тъй като е излязла малко по-рано за председателски съвет и предложи да я търсят на обществено известното ѝ работно място, вместо в персоналния ѝ дом рано заран.

" Аз съм всеки ден тук ", сподели тя пред публицисти в Народното събрание. " Да дойдат тук и да ме отведат ".

Драмите на Нинова с обвиняването започнаха поради жалбата на Кирил Добрев против отхвърли на партията да възвърне участието му и правото му да гласоподава в пленума.

Тя разгласи, че Българска социалистическа партия е сезирала посланиците на страните от Европейски Съюз и ще подаде тъжба до Инспектората на Висш съдебен съвет против прокурора, който претендирал от нея персонално да връчва призовки на членове на Българска социалистическа партия, взели участие в събранието като преброители.

" Преживели сме доста опити за вътрешнопартийни преврати - и този няма да се получи. Ние сме свободни хора, нямаме зависимости от никого с изключение на от груповите органи на партията. Всички тъжби от Кирил Добрев на инцидентен принцип попадат в ръцете на един и същи прокурор ", сподели още тя.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР