Председателят на БСП Корнелия Нинова проведе среща с Асоциацията на

...
Председателят на БСП Корнелия Нинова проведе среща с Асоциацията на
Коментари Харесай

Нинова предлага 6 електронни регистъра в помощ на бизнеса

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова организира среща с Асоциацията на организациите на българските работодатели. Лидерът бе придружавана от ръководителя на икономическата комисия в Народното събрание и депутат от Българска социалистическа партия Петър Кънев, депутатите Явор Божанков, Димитър Данчев и специалистът Пламен Милев.

Живеем в неуместна бизнес среда. Това съобщи социологът Кънчо Стойчев на взаимна конференция с водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Асоциация на организациите на българските работодатели (АОБР) и управлението на Българска социалистическа партия организираха срещан на която разискаха икономическите цели и развиването на страната след изборите. Кънчо Стойчев акцентира, че административната тежест е извънредно висока, а също по този начин са високи и таксите, които бизнесът би трябвало да заплаща. Те възлизат на към 4,5 милиарда лв. годишно или към 4,5% от Брутният вътрешен продукт. За съпоставяне в страните от Европейски Съюз таксите са не повече от 0,5% от Брутният вътрешен продукт, т.е. в България са 10 пъти по-високи от междинните за Европейски Съюз.

„ Чухме целите на работодателските организация. Разговорите с представителите на работодателите са извънредно значими, тъй като за Българска социалистическа партия обществената политика, опазване на здравето и обучение са безспорен приоритет, само че с цел да има средства за тези сфери, би трябвало да има развита стопанска система. Затова сме подготвени с една рационална стратегия за парламентарните избори, с съответен проект за развиване на стопанската система и с акцент българско и родно произвеждане. Представихме нашата предизборна платформа в частта стопанска система и обществена политика и декларирахме нашите цели ", това съобщи Нинова пред публицисти след среща с Асоциацията на организациите на българските работодатели.

Лидерът на българските социалисти разяснява данъчната политика, на която залага Българска социалистическа партия: „ Корпоративният налог за компаниите ще остане 10%, както е до момента и той няма да бъде вдиган. Предлагаме смяна в приходите на физическите лица. С нашите оферти 788 000 фамилии с деца ще заплащат по-ниски налози, тъй като предлагаме фамилно подоходно облагане с понижаване на налога с 500 лв. на всяко дете. ".

Корнелия Нинова разяснява и предлагането на Българска социалистическа партия за решение на огромния проблем с административната тежест: „ Нашата предизборна платформа планува безапелационен прогрес по създаване на електронното държавно управление. Представихме на бизнеса нашите 6 електронни регистъра, които ние предвиждаме да изградим. Те ще оказват помощ на стопанската система, само че и са съществено средство за битка против корупцията. "

Като трети проблем водачът на левицата дефинира неналичието на фрагменти в страната. „ Българската стопанска система има потребност от фрагменти. Затова предлагаме в предизборната ни платформа обвързване на българското обучение с потребностите на стопанската система. Определяне на основните браншове, по които България може да бъде конкурентноспособна и залагане на тези специалности в учебните заведения и университетите, както и държавен ангажимент за стипендии в тези специалности, тъй че да подсигуряваме български фрагменти за българската стопанска система. "

Нинова пое ангажимент за трайно законодателство, без лобистки ползи в него, и с оценка на влияние на всеки един закон. Тя бе безапелационна, че е неотложно изчистване на лобисткото законодателството, както сформиране на експертен съвет и екип в Народното събрание с ангажимент за трайно законодателство.

Българска социалистическа партия предлага преустрояване на Българската банка за развиване с ориентировка към дребните и междинни компании, както и увеличение потенциала на Българската организация по транспортно обезпечаване, с цел да се подкрепи износа: „ Нужни са и данъчни облекчения за започващи компании и компании, разкриващи работни места в едва развити региони ".

„ Обсъдихме дружно нашето виждане за Плана за възобновяване и развиване. Това са големи благоприятни условия за българската стопанска система и обществена политика. Нашите бележки по проекта, който показва държавното управление и различния проект на Българска социалистическа партия ", уточни Корнелия Нинова.

Асоциацията на организациите на българските работодатели /АОБР/ сплотява национално представителни работодателски организации в България - Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ); Българска стопанска камара - Съюз на българския бизнес (БСК); Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Компаниите и предприятията, членуващи в четирите работодателски организации от АОБР, дават работа на 82 % от всички наети у нас. В тях се създават 86 % от брутната добавена стойност в страната.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР