Председателят на БСП Корнелия Нинова и заместник-председателят на Народното събрание

...
Председателят на БСП Корнелия Нинова и заместник-председателят на Народното събрание
Коментари Харесай

Корнелия Нинова на среща с посланика на Китай: ЕС и Китай могат да активизират търговско-икономическите си връзки

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин се срещнаха с изключителния и пълномощен дипломат на Китайската национална република Дун Сяодзюн по негова молба.
По време на срещата бяха разисквани и настоящи външнополитически събития и начинания, като изключително внимание беше отделено на срещата на президентите на Съединени американски щати и Китай в Сан Франциско.
Корнелия Нинова изрази очакване идната среща на върха Европейски съюз – Китай да даде нови вероятности за развиването на икономическите и комерсиалните връзки.
В диалога бяха маркирани резултатите, реализирани в развиването на двустранните връзки в границите на приключващия мандат на господин Дун. Специално беше маркирано дейното съдействие сред Българска социалистическа партия и КПК в разнообразни формати – присъединяване във конгреси, юношески начинания, продан на информация. Посланик Дун изрази очакване в границите на отбелязването на 75 година от установяването на дипломатически връзки сред България и Китай двете страни да поставят общи старания за поощряване на развиването на стратегическото партньорство сред двете страни и издигането му на по-високо равнище.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР