Председателят на БСП Корнелия Нинова и членовете на Изпълнителното бюро

...
Председателят на БСП Корнелия Нинова и членовете на Изпълнителното бюро
Коментари Харесай

Нинова няма да подава оставка, няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ или ДПС, а Възраждане не е опция

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и членовете на Изпълнителното бюро на партията няма да подават оставки, макар че резултатът на социалистите сложи нов отрицателен връх на изборите.

" Няма да подаваме оставка ", отвърна Нинова на журналистически въпрос по време на първия брифинг на Българска социалистическа партия след вота в неделя. Тя добави, че на съвещание на Изпълнителното бюро е взето решение за привикване на Национален съвет следващата събота, където ще бъдат взети и съответни решения.

След това Нинова още веднъж акцентира, че " изрично няма да подаваме оставка " и настоя, че настояването за оставка идва от хора, които са планували, че " Българска социалистическа партия ще падне под бариерата, че няма да минем 4% ".

На нов въпрос от публицист дали към 35 хиляди гласа по отношение на предходните избори не са задоволителен мотив да поема лидерска отговорност, тя отговори: " Реалисти сме. Оценяваме резултата като неприятен. Трябва да променим нещо. Ще вземем ограничения, не сме си поставили розови очила ".

Нинова удостовери декларираното в изборната нощ, че няма ГЕРБ и Движение за права и свободи няма да получат поддръжка от Българска социалистическа партия, а " Възраждане " " не е алтернатива ". Въпреки че съгласно нея " не е добре да има нови избори ", тя се разгласи и против възможното сформиране на експертен кабинет, тъй като той би бил " опит за скриване на политическата отговорност зад сякаш експертни персони. Ние сме " за " да се носи персонална отговорност, изключително в сложни моменти ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР