Председателят на БСП Корнелия Нинова губи позиции в партията и

...
Председателят на БСП Корнелия Нинова губи позиции в партията и
Коментари Харесай

Има ли заговор в БСП срещу Нинова?

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова губи позиции в партията и си основава от ден на ден вътрешни съперници, само че все пак вътрешната съпротива все по този начин не може да се сплоти, с цел да я смъкна от поста.

Вътрешнопартийният директен избор на ръководител трябваше да се организира на 26 април, само че бе отсрочен поради ковид. Социалистите обсъждаха два разновидността за нова дата - 21 юни или 20 септември. Върви се обаче по-скоро към избор наесен, с цел да има време за предизборна акция и дотъкмяване на процеса по номиниране на претенденти.

Междувременно напрежението в партията пораства и наподобява, социалистите са все по- вглъбени във вътрешните си несъгласия. Критиците на Нинова, които са разграничени на обособени крила, обсъждали вид да се опитат да я смъкват от поста ръководител на парламентарната група, описаха пред Mediapool от " Позитано " 20. Целта била по този начин да се даде знак в партията, че Нинова губи позиции в навечерието на вътрешните избори и против нея да се привлекат тези, които постоянно са със мощните на деня. Поне към този момент обаче, този проект няма изгледи да стигне до реализация, тъй като обособените групи на " съпротивата " мъчно биха се обединили към различен водач.

Конкурентите за председателския пост

Освен Нинова, измежду номинираните за ръководител на Българска социалистическа партия е абонираният за поста претендент Красимир Янков, който е от вътрешнопартийната съпротива. Янков се гласеше да поеме краткотрайно водачеството в партия след евроизборите предходната година, когато Нинова подаде оставка. Тя обаче пресече упоритостите му, откакто реши да остане на поста.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР